Mor & Baby: at holde styr på babys vækst

Amning vanskeligheder er ikke helt forhindret ved hjælp af PDF; du er udhvilet og spiser ordentligt, dit barn at få nok mad og vokser, og dit liv er forholdsvis forudsigeligt. Så måske du tror, du er immun over for produktionsproblemer, højre? Der er mange flere faktorer, som spiller til mælkeproduktion, bare ones jeg listet.

Faktorer, der kan påvirke mælk udbud omfatter:

 Mængden af søvn en mor modtager

 Mors kost & ernæring

 Hendes sindstilstand

 Moderens alder

 Om det er hendes første barn eller sjette

 Mors ønske om at amme

 Hendes kapacitet til sygeplejerske

 Mor sygepleje teknikker

 Hendes barns evne til korrekt låsen

Hvis du sygepleje, at holde styr på dit barns vækst er utrolig vigtigt — dit barns liv afhænger heraf. Hvordan vil du vide, hvis han er at få nok mælk eller ernæring? Desværre, brystvæv er ikke gennemsigtig og vi ikke kan se præcis hvor meget mælk drikker dit barn eller din krop producerer. Heldigvis er der andre måder at nå vores mål.

I den første leveuge får din baby råmælk, før din mælk kommer. Ikke alene er dette rige i antistoffer og hjælper din baby’s immune system udvikler, men det hjælper ham gå sin første afføring — mekonium. Dette er en sort, Bie stof og bliver i den første ble eller to efter fødslen. Han vil overgangen til en brun stof og så som din mælk kommer, at en sennep gul afføring er det vandig eller løs. En bottle-fed baby vil passere afføring, der er fastere og mere ler-farvet end en ammet baby.

Inden for 24-48 timer, skal dit barn starte har våde bleer, stigende til to eller tre om dagen.

Som din baby arbejder på sutter colostrum og derefter mælk, skal du høre et mønster af “sutte, sutter, sutte, sluge.” Dette vil være rytmisk og der vil være nogen “klikke” lyde — at klikke angiver, at din baby er forkert smækket og potentielt er ikke at få en god mængde af mælk fra dig. Hvis du hører dette, afsikrer ham fra dit bryst og re-vedhæfte ham. Hvis det fortsætter, tale med din børnelæge.

I de anden og de efterfølgende uger af deres levetid, bør du også bemærke 6-8 våde bleer om dagen ud over mindst 3 afføring per dag. Hans urin bør være klar (ikke gul), og han skal vinde årvågenhed, som hver dag der går. Han bør også vokser og tager på i vægt — vægtøgning er det sikreste tegn på sund vækst. Enhver to dage i træk af afvigelse fra vækst indikatorer opført bør indberettes til din børnelæge straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.